BITCOIN IS OVERGEWAARDEERD OP $11.000, ANALIST VERKLAART WAAROM

5. August 2020 Aus Von admin
  • Bitcoin is op korte termijn overgewaardeerd op $11.000, volgens analisten van Phi Deltalytics.
  • De verklaring volgde op een daling van de netto posities op de Bitcoin Futures van de Chicago Mercantile Exchange vorige week.
  • Het toonde aan dat institutionele beleggers bearish zijn, een sentiment dat neerkomt op een correctie in de Bitcoin-markt.

Een vrolijke Bitcoin-prijsrally boven de $11.000 zal volgens analisten van Phi Deltalytics op de korte termijn waarschijnlijk niet standhouden.

BITCOIN CME POSITIES DALEN

Het crypto-gerichte beleggingsoverleg portaal zei dat de BTC/USD boven de 11.000 dollar overgewaardeerd is. Het beredeneerde de analogie met een daling van de netto bitcoin futures posities op de Chicago Mercantile Exchange (CME) vorige week.

Phi merkte op dat de duik aantoonde dat institutionele beleggers bearish zijn op korte termijn. Uittreksels:

„Voor de korte termijn is een correctie nodig omdat institutionele handelaren op de CME bearish blijven en de daling van de netto posities vorige week duidt op een overgewaardeerde 11k prijs voor de kortere termijn.

Phi ondersteunde de bearish outlook op korte termijn met een ander historisch accuraat negatief signaal. Het benadrukte een gat in de BTCUSD-futures op de CME – een ontbrekend kaarsenveld tussen $9.600 en $9.900, en voegde eraan toe dat de bitcoin-prijs lager zou kunnen corrigeren om de lege ruimte op te vullen.

„90 procent van de historische BTC CME-hiaten worden vroeg of laat opgevuld (over het algemeen ontstaan door weekendbewegingen van BTC toen de CME’s sloten),“ schreef Phi. „De daling die we net gezien hebben is ook een andere gap-filling actie. Wees dus voorzichtig met de 9.6-9.9k kloof. Dit is nog niet gevuld, en waarschijnlijk zal het binnenkort wel gevuld zijn.“

De analisten plaatsten hun primaire correctiedoel op ongeveer $9.091, een niveau dat gedurende de hele maand juni en juli de negatieve pogingen van Bitcoin afdekte.

GUNSTIGE MACROVOORUITZICHTEN

Ondanks de risico’s om onder de $11.000 te duiken, zou Bitcoin Future terug kunnen stuiteren boven de $11.000 als gevolg van gunstige macrofundamentals.

Phi benadrukte onvrijwillig de mogelijkheid van de S&P 500 om lager te corrigeren. Omdat Bitcoin de Amerikaanse benchmark te dicht benaderde vanaf hun respectievelijke dieptepunten van midden maart, dreigde de cryptocurrency te dalen als de Wall Street-index weer zou dalen.

Desalniettemin heeft de S&P 500, ondanks de zwakkere economische vooruitzichten, zijn positieve rendementen tot nu toe in 2020 weten te behouden. Phi merkte op dat beleggers de zwakke financiële gegevens die door het stijgende aantal COVID-gevallen in de VS naar boven kwamen, buiten beschouwing hadden gelaten. Dit betekent dat ze geen zin hebben in korte aandelen.

Een deel van de reden is TINA – een backronym voor There-is-No-Alternative. Beleggers hebben geen aantrekkelijke safe-havens meer, met name de Amerikaanse schatkistcertificaten, waarvan de rendementen zijn gedaald tegen een rente van bijna nul. Aan de andere kant is de Amerikaanse dollar de laatste tijd door overaanbod gedaald tot het laagste punt in twee jaar tijd.

Dat heeft de beleggers aangezet tot risicovollere activa, zoals aandelen en Bitcoin.

„De markt draait op verwachtingen in plaats van op actuals,“ zei Phi.