Bitpanda stelt 52 miljoen dollar veilig voor zijn uitbreiding in Europa

29. September 2020 Aus Von admin

De concurrentie op de Europese crypto-uitwisselingsmarkt staat op het punt om meer verhit te worden, nu het in Oostenrijk gevestigde digitale investeringsplatform Immediate Edge zei dat het een investering van $ 52 miljoen binnenhaalde om zijn uitbreiding op het oude continent te ondersteunen.

Het bedrijf zei dat het „Europa’s grootste Series A-financieringsronde van 2020“ heeft afgesloten door de investering veilig te stellen in een ronde onder leiding van Valar Ventures , een in New York gevestigde venture-firma, mede opgericht door Peter Thiel, mede-oprichter van PayPal

„Ons doel is om het leidende investerings- en handelsplatform in Europa te worden, niet alleen voor de mensen die al bekend zijn met handelen, maar voor iedereen. Deze financiering zal ons helpen precies dat te doen en, cruciaal, door te gaan met het werven van enkele van ’s werelds toonaangevende talent voor ons team, „zei Eric Demuth, medeoprichter en CEO van Bitpanda, in een persbericht.

„De interesse in investeren is de afgelopen jaren enorm gegroeid en nu mensen meer tijd thuis doorbrengen als gevolg van de pandemie, is dit alleen maar versneld“, aldus Andrew McCormack, oprichter van Valar Ventures, die ook toetreedt tot het bestuur van Bitpanda. toegevoegd.

Bitpanda, opgericht in 2014, zei dat het in 2020 al is uitgebreid naar Frankrijk, Spanje en Turkije en dit en volgend jaar nieuwe, niet-gespecificeerde Europese markten zal betreden. Het bedrijf streeft ernaar om tegen het einde van dit jaar het personeelsbestand uit te breiden van de huidige 230 naar 300.

Het platform, dat zich richt op digitale activa en handel in edelmetalen, beweert dat het meer dan 1,3 miljoen gebruikers heeft die toegang hebben tot 44 investeringsactiva.

Het bedrijf zei ook dat het dit jaar betalings- en spaarplatforms heeft gelanceerd en de nieuwe financiering zal gebruiken om „meer innovatieve manieren van handelen en investeren“ te ontwikkelen

Het bedrijf exploiteert ook Bitpanda Pro , een crypto-uitwisseling gericht op professionals en instellingen. Op het moment van schrijven overtrof het 24-uurs handelsvolume op dit platform $ 2 miljoen.

Bitpanda biedt zijn gebruikers de Bitpanda Ecosystem Token (BEST). Het wordt verhandeld tegen $ 0,09 en is ongewijzigd binnen een dag (08:26 UTC).