TON-blockchain og Gram-token vil forbli en milepæl

10. Januar 2021 Aus Von admin

Historien om Telegram, TON-blockchain og Gram-token vil forbli en milepæl i kryptovalutahistorien.

Telegram ble tvunget til å stoppe prosjektet da lanseringen var veldig nær på grunn av fiendtlighet fra SEC. 12. mai 2020 kunngjorde Pavel Durov selv at Gram og TONs reise endte der fordi den amerikanske SEC faktisk ikke ønsket at Telegram skulle selge tokens hverken i eller utenfor USA. Dette var gravsteinen til prosjektet. Ikke bare det: Telegram måtte også betale en bot på 18,5 millioner dollar for ICO som de hadde samlet inn midler til for å finansiere sitt initiativ.

Denne affæren tenker på hva som skjer i dag med XRP som står overfor en søksmål fra SEC. Ripple betalte hardt for dette valget, med sin symbolske Bitcoin Era bytte for volatilitet og flere børser som bestemte seg for å fjerne det.

Gitt disse to hendelsene, er kraften til SEC til å bestemme livet og døden til et kryptoprosjekt unektelig.

Imidlertid deaktiverte Telegram i juli TONs blockchain. I virkeligheten er det imidlertid et annet prosjekt som tar navnet hans. Det heter FreeTON. Hva har det til felles med TON? Ingenting, bortsett fra navnet.

Selv om Pavel Durov oppfordret til å være på vakt mot lignende prosjekter som kunne vise seg å være svindel, var TON et open source-prosjekt, og FreeTON fortsetter sin vei fra det. FreeTON har samlet et fellesskap med 10 000 entusiaster som har registrert seg for Decentralation Declaration of Decentralization, prosjektets whitepaper.

Målet deres er å bygge et internettøkosystem som er desentralisert, og som utfører oppdraget til brødrene Durov, gjennom en protokoll som er skalerbar og kan brukes av millioner av mennesker. I whitepaper foreslår de å bruke smarte kontrakter for å bygge verktøy for utviklere og brukere, fremme frihandel, like muligheter, i et miljø som er motstandsdyktig mot sensur.

Det FreeTON mangler er Telegram, lenken til en masseapp som kan spre prosjektet. FreeTon ga også ut sitt eget token, TON Crystal

Telegram, uten TON og Gram blir betalt

Når det er sagt, er den opprinnelige blockchain ikke lenger i drift, og Grams vil aldri bli utstedt.

Og Telegram utvikler seg mot et betalt verktøy. Faktisk kunngjorde Pavel Durov de siste dagene at appen hans vil ha en „pro“ -versjon, men hjertet til appen, meldingen, vil forbli gratis. Imidlertid vil en annonseringsplattform bli implementert.

Pavel Durov forklarte:

“Hvis Telegram begynner å tjene, bør samfunnet også ha nytte av det. For eksempel, hvis vi tjener penger på de store en-til-mange offentlige kanalene via annonseringsplattformen, vil eierne av disse kanalene motta gratis trafikk i forhold til størrelsen. Eller hvis Telegram introduserer premium-klistremerker med ekstra uttrykksfulle funksjoner, vil artister som lager klistremerker av denne nye typen også motta en andel av fortjenesten. Vi vil at millioner av Telegram-skapere og små bedrifter skal trives, og berike opplevelsen for alle brukerne våre. Dette er Telegram-måten ”.

Hvorfor alt dette? Durov legger til:

“Det vil tillate oss å fortsette å innovere og vokse i flere tiår framover. Vi vil kunne lansere utallige nye funksjoner og ønske milliarder av nye brukere velkommen. På denne måten vil vi forbli uavhengige og være trofaste mot våre verdier, og omdefinere måten et teknologiselskap skal operere på. „

Blant disse verdiene er det at det ikke er til salgs. Durov har gjentatte ganger gjentatt dette. Dette betyr at Telegram vil forbli i en viss forstand uavhengig, og absolutt langt fra de store teknologigigantene som har en felles faktor: å operere i USA.